Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 10. 2014. 12:36 >> 12:58

VLAHOVIĆ PORUČIO

Ne smijemo zavisiti od izazova u regionu

Politika Crne Gore ne smije zavisiti od opterećenja i izazova sa kojima se susreću neke od zemalja u regionu, poručio je predsjednik Crnogorske demorkatske unije (CDU), Miodrag Vlahović.

 

On je danas sa kineskim ambasadorom, Cui Živeijem, razmatrao pitanja političke i ekonomske saradnje dvije zemlje.

„Vlahović je zahvalio gostu na interesu kineskih kompanija za velike infrastrukturne i energetske projekte u Crnoj Gori, ističući da je budućnost u direktnim investicijama koje bi podrazumijevale saradnju kineskih i kompanija iz drugih zemalja“, kazali su iz CDU.  

Vlahović je, kako se navodi, upoznao ambasadora sa osnovnim programskim idejama i ciljevima Crnogorske demokratske unije, kao i o stavovima te stranke o situaciji i odnosima u regionu.

„CDU dobrosusjedsku saradnju sa svim susjedima i zemljama u regionu doživljava kao temelj crnogorske spoljnje politike. Vlahović je prenio stav CDU-a da politika i djelovanje Crne Gore moraju biti zasnovani na interesima crnogorske zajednice u cjelini i ne smiju biti zavisni od opterećenja i izazova sa kojima se susrijeću neke od zemalja u regionu, što su nedavni događaji jasno pokazali“, navodi se u saopšptenju.

U CDU smatraju da su životni interesi građana osnova i putokaz za takvu crnogorsku politiku, a ne interpretacije i projekcije interesa drugih zemalja.

„Najbolji okvir za očuvanje i unapređenje takve crnogorske pozicije i politike jeste članstvo Crne Gore u NATO i jasna dugoročna orijentacija prema Evropskoj uniji“, poručuju oni,         

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније