Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 03. 2013. 15:57 >> 15:56
6

POZVAO NA TOLERANCIJU

Abazović: Riještiti problem u Dinoši dijalogom

Poslanik Pozitivne Crne Gore, Dritan Abazović, pozvao je na mirno rješavanje problema u Dinoši. On smatra da određenim političkim krugovima odgovara postojanje podjela.

„Naši bi preci bili jako nezadovoljni načinom na koji sad pokušavamo da rješavamo probleme i tamo gdje postoje racionalni ljudi ne postoji nijedna prepreka da se svi mogući problemi, kakvi god bili, rješavaju na civilizovan način, korektno, dijalogom i uz toleranciju“, poručio je Abazović na konferenciji za novinare.

 On je pozvao Nacionalni savjet Albanaca da što prije okupi sve vjerske lidere, kao i sve one koji su zainteresovani i mogu da pomognu u rješavanju problema.

„Mislim da, prije svega, određenim političkim krugovima odgovara da postoje podjele, da nekima odgovara da te podjele budu i vjerskog karaktera, odnosno da albansko življe, koje je tamo dominantno, bude na neki način involvirano u te podjele“, kazao je Abazović.

On je dodao da to nije dobar put, i ne predstavlja pravi način za rješavanje bilo kog problema.

Osvrnuo se i na jučerašnji događaj u Tuzima, kada su se sukobile dvije grupe učenika gimnazije.

„Mislim da je loše da se takva tendencija proširuje dalje, naročito na djecu i na mlađe. Svi oni koji pokušavaju možda da zlonamjerno iskoriste, pa i omladinu, konkretno srednjoškolce, mislim da to ne bi trebalo da rade, jer to neće služiti nikome na čast. Razočaran sam jučerašnjim događajima, kao i ovom čitavom pričom“, poručio je Abazović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније