Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

31. 10. 2014. 12:41 >> 12:39

RADOJIČIĆ I RADULOVIĆ

Bojkotovaće rad SO Nikšić

Nezavisni odbornici u Skupštini opštini (SO) Nikšić, Ivan Radojičić i Jovo Radulović, bojkotovaće rad lokalnog parlamenta, zbog kako su saopštili, nepoštovanja skupštinskih procedura, neuvrštavanje predloga opozicije i neblagovremeno zakazivanje sastanaka radnih grupa.



Radojičić i Radulović, bivši odbornici Pozitivne, kazali su da njihova želja da se na bolje promijeni situacija u Nikšiću konstantno nailazi na opstrukcije koalicije Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije.

“To je naročito izraženo u parlamentu SO Nikšić gdje vlada političko nasilje na čijem čelu je predsjednica Sonja Nikčević i zbog čega smo primorani da bojkotom iskažemo koliko ''demokratije'' ima u nikšićkom parlamentu”, kaže se u saopštenju Radojičića i Radulovića.

Prema njihovim riječima, samovlašće u nikšićkom parlamentu postalo je čuvar izvršnoj vlasti, njihovim kolegama, koji još manje imaju želje da promijene ono što su radili njihovi prethodnici.

“Sva demokratija koju je ova koalicija stvorila u nikšićkom parlamentu svela se na kontrolu izvršne vlasti Skupštine, umjesto da je parlament kontroliše njen rad", ocijenili su Radojičić i Radulović.

Oni su najavili da će o , kako su kazali, takvim političkoj samovlašću informisati i institucije Evropske unije, “kako bi svi bili upoznati sa problemima funkcionisanja parlamenta u Nikšiću”.

“Kolege iz DPS-SDP koalicije rado nas ne bi nikad više vidjele u parlamentu, ne samo zbog konkretnih i konstruktivnih predloga koje smo imali u dosadašnjem radu, već i kritike što ne valja u gradu, a što je produkovala njihova vladavina”, smatraju Radojičić i Radulović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније