Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 03. 2013. 19:36 >> 19:37
14

IZBORNI ŠTAB LEKIĆA

Prekidaju saradnju sa uredništvom RTCG

Izborni štab predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića obavjestio je Radio Televiziju Crne Gore da prekida saradnju sa uredničkim timom i da insistira da duel predsjedničkih kandidata, na Javnom servisu, vode nezavisni novinari.

U pismu upućenom Savjetu RTCG i generalnom direktoru Radu Vojvodiću, Izborni štab navodi da su prinuđeni da prekinu saradnju sa uredničkim timom koji, kako navode, nastavlja nečastan i neprofesionalan posao, nanoseći direktnu političku štetu Lekiću“.

Iz Štaba podsjećaju da su, nakon ranijeg javnog protesta, direktoru TVCG Radojki Rutović ukazali na, kako smatraju, nedopustivo podmetanje njihovom kandidatu i političarima koji ga podržavaju, koje su uočili kao pravilo u pojedinim „specijalizovanim“ prilozima za Drugi dnevnik.

„Sinoćni prilog u vašoj udarnoj informativnoj emisiji o gostovanju Lekića u emisiji Načisto, televizije Vijesti, prizemna je manipulacija i neprofesionalan pokušaj osvrta na psihološko-politički portret Lekića i to u terminu koji pripada kandidatima za predsjednika i njihovim svakodnevnim aktivnostima“, navedeno je u pismu.

U tom Izbornom štabu smatraju da se Javni servis direktno svrstao na stranu kandidata DPS-a i da je to poražavajuće za slobodu medija i ravnopravnost predizbornih uslova u Crnoj Gori.

„Naš Javni servis je tako postao servis kandidata Filipa Vujanovića. I pored svega, cijeneći građane i gledaoce TVCG, mi insistiramo da se sučeljavanje programa predsjedničkih kandidata, odnosno tv-duel, održi u vašoj medijskoj kući, pod uslovom da njime rukovode nezavisni novinari“, poručili su iz Lekićevog izbornog štaba.

Izborni štab je, kako navode, očekivao i priželjkivao veći broj sučeljavanja, na više TV stanica „ali se zbog odbijanja Vujanovića da učestvuje u bilo kom sučeljavanju, osim u ovom na TVCG, čitava priča o direktnom i otvorenom dijalogu na kraju svela na samo jedan tv duel“.

„Mi ne želimo da se javnost uskrati i za taj jedini tv-duel, i zato insistiramo da Savjet i generalni direktor RTCG odmah djeluju i da postupe u punom skladu sa našim zahtjevom“, kaže se u pismu.



Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније