Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 01. 2015. 12:49 >> 18:22
4

HERCEG NOVI

Konstituisan Parlament, bez predsjednika

Na konstitutivnoj sjednici lokalnog parlamenta u Herceg Novom, nakon decembarskih vanrednih izbora, verifikovani su mandati 34 odbornika: DPS-a 13, Udruženja građana Izbor 9, Koalicije SNP-DF-NS 8, SDP-a i Novske liste po dva odbornička mandata.

Predsjedavajući Skupštine, najstariji odbrnik Blago Radanović uz poruku da treba zaboraviti lične stvari i u Skupštini voditi brigu samo o ineteresu grada, obavjestio je da nije bilo predloga za predsjednika Skupštine.

Stoga će sjednica biti nastavljena, a o terminu održavanja odbornici će biti blagovremeno obavješteni.

Nakon Skupštine nosilac izborne liste Udruženja Izbor, Dušan Radović Krušo, kazao je novinaraima da je ta lista u pregovorima sa DPS-om uspjela da se izbori za svih svojih 6 zahtjeva. Oni se odnose na privatizaciju Instituta Igalo, Brodogradilište, Vektra Boku, profesionalizaciju lokalne uprave i državne garancije za ekonomski razvoj Novoga. Prioritet će im biti, kako je rekao, zaustavljanje prodaje Instituta.

Upitan jesu li se dogovorili o kadrovskim rješenjma za dva ključna mjesta, predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine, Dušan Radović Krušo je kazao da nisu, ali da će sigurno biti o tome postignut dogovor, "jer nećemo dozvoliti da Novi trpi zbog jedne ili dvije funkcije".

On je ovim i demantovao jutrošnje navode u medijima o rotirajućim funkcijama i predloženim kadrovskim rješenjima. Upitan kako vidi Herceg Novi s novom vlašću, on je odgovorio "kao Azurnu obalu za par godina".

Nosilac liste DPS-a Slobodan Radovic Krušo, kazao je da je od početka vjerovao u koaliciju sa „Izborom", te da će sigurno biti dogovoreno najpovoljnije kadrovsko rješenje za obje i jedine dvije političke funkcije, predsjednika opštine i predsjednika Skupštine.

Do sada je bila praksa da ona lista koja osvoji najviše mandata predloži prvog čovjeka opštine, pa se Slobodan Radović Krušo nada da će tako biti i ovoga puta.

Upitan šta znači profesionalizacija lokalne uprave i hoće li načelnici Sekretarijata biti birani konkursom, on je potvrdio da hoće, jer na tim mjestima moraju biti najstručniji ljudi. Mišljenja je da u opštinskoj zgradi i opštinskim institucijama ima i višak zaposlenih kojima ne treba dati otkaz nego ih rasporediti na druga radna mjesta.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније