Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 02. 2015. 17:24 >> 17:30
2

MILOŠEVIĆ I AUER

DPS posvećen EU i NATO integracijama

Demokratska partija socijalista, u potpunosti je posvećena prioritetima koji se odnose na procese EU i NATO integracija, odnosno, unaprjeđenje životnog standarda građana, kroz realizaciju ključnih razvojnih projekata, kao što su autoput, izgradnja II bloka TE, projekat Portonovi.

To je saopštio politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević tokom sastanka sa Eduardom Auerom, šefom odeljenja za Zapadni Balkan u Evropskoj službi za spoljne poslove

Kako je saopšteno iz DPS-a teme sastanka su bile aktuelna politička situacija u Crnoj Gori, i proces EU i NATO integracija sa posebnim akcentom na ulogu Demokratske partije socijalista u društvenim zbivanjima u Crnoj Gori i integracionim procesima.

Sastanku su prisustvovali desk officer za Crnu Goru u EEAS Herbert Pribitzer, šef Delegacije EU u Crnoj Gori Mitja Drobnič, šef političkog sektora pri DEU Alberto Kamarata, službenica za politička pitanja pri DEU Barbara Rotovnik, a u delegaciji DPS-a bili su poslanik Branko Čavor, Srđan Miljanić, Slavenko Jovanović i Svetlana Vuković.

Milošević se osvrnuo na rezultate lokalnih izbora koji su održani tokom 2014., koji su potvrdili povjerenje građana u politiku ove partije, što se ogleda u činjenici da je DPS u samostalnom nastupu, kroz rast podrške birača, ostvarila najbolje rezultate.

„Šef odeljenja za Zapadni Balkan u EEAS Eduar Auer izrazio je zadovoljstvo posjetom Crnoj Gori i pozdravio brz napredak koji Crna Gora postiže u pregovaračkom procesu, kada su u pitanju EU integracije, što svakako značajno doprinosi i NATO integracijama, imajući u vidu komplementarnost ovih procesa“, saopšteno je iz DPS-a.

Tokom sastanka Branko Čavor istakao je da je Demokratska partija socijalista, vođena demokratskim vrijednostima i standardima savremenog svijeta, u trenutnom fokusu aktivnosti prioritetno postavila intenziviranje kampanje, koja se odnosi na informisanje i edukaciju građana o benefitima NATO integracija, kako bi se ispunili svi uslovi da do kraja 2015. Crna Gora dobije poziv za članstvo u NATO.

„Na kraju sastanka, sagovornici su izrazili očekivanje da će Crna Gora uspješno savladati i preostale korake do punopravnog članstva u NATO“, saopšteno je iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније