Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 04. 2013. 00:05   >>  09. 04. 2013. 09:37 107

ČEKA SE DIK

VIDEO: I Vujanović i Lekić proglasili pobjedu

Oba predsjednička kandidata Filip Vujanović i Miodrag Lekić proglasili pobjedu na izborima. Vujanović naveo da je osvojio 51,3 odsto, prema 48,7 odsto koliko je osvojio Lekić. Iz Lekićevog štaba saopštavaju da je na osnovu 97 odsto izbrojanih glasova, njihov kandidat osvojio 50,5 odsto glasova, a kandidat DPS-a 49,5.

 

 

 

 

 

 

U toku prva dva sata predsjedničkih izbora, prema podacima koje je prikupio Portal RTCG, prilično je mala izlaznost birača, a izbori protiču bez problema i prigovora. Na 19 biračkih mjesta u Tivtu glasalo je 495 birača ili 4,61 odsto, u Budvi je, od 14.567 upisanih birača, svoje građansko pravo iskoristilo 5,62% birača. 

U Prijestonici Cetinje, u biračke spiskove upisano je 14.568 birača, građani se mogu izjasniti na 39 biračkih mjesta, od čega je 20 na gradskom području. Do 9 sati, svoje pravo iskoristilo je 4,5% birača.

 

U Nikšiću je, kako nam je saopštio predsjednik OIK Srđan Spajić, za dva sata glasalo 4,81% od 57.982 birača, koliko je upisano. Na 133 biračka mjesta, pravo da bira predsjednika ima, dakle, 633 birača više nego što je bilo na oktobarskim parlamentarnim izborima.

U Beranama je, do 9 sati, glasalo 2.000 birača. Na spisku je 29.789 birača, koji se mogu izjasniti na 72 biračka mjesta. Kako je saopštio predsjednik OIK Vesko Došljak, za sada nema prigovora na regularnost izbora.

U Herceg Novom, po informacijama predsjednika OIK Dragana Jankovića, do 9 sati glasalo je 4,6% od 24.206 upisanih birača.

Dvadesetdva biračka mjesta, kako javlja dopisnica Radija Crne Gore Senka Zarubica, otvoreno je na vrijeme, čak i u udaljenim selima koja su blokirana snijegom. Na Žabljaku ima 3.303 upisana birača, više od polovine je na gradskom području.

U Plavu je, do 9 sati, glasalo svega 197 birača, što je manje od 1,5% ukupnog biračkog tijela u ovoj opštini. Jutros je u Plavu pravo zimsko vrijeme, kišovito i sa temepraturom od nula stepeni.

Kako je saopštio predsjednik OIK Ervin Kadrić, u plavskoj opštini nalaze se posmatrači OEBS-a.

I u Andrijevici je, u odnosu na ranije izbore, izlaznost do 9 sati, ispod očekivanja. Izjasnilo se oko 3,5 birača. 

Пратите нас на

Коментари107

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније