Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

I. Pejović, F. Rakonjac

19. 04. 2015. 13:14 >> 14:19
17

IZABRAN ZA LIDERA

Bečić predstavio "Demokratsku Crnu Goru"

Demokratska Crna Gora - nova je politička partija, na čijem je čelu doskorašnji funkcioner SNP-a, Aleksa Bečić. "Demokrate" su predstavljene na Trgu Republike u Podgorici.

Bečić je jednoglasno izabran za predsjednika Demokrata na osnivačkoj skupštini, koja je održana na Trgu Republike u Podgorici. Nakon što je izabran na funkciju predsjednika, Bečić je kao prvu odluku donio sazivanje kongresa koji će biti održan najkasnije do 31. maja ove godine.

"Danas smo ovdje svi zajedno, jer se iskrenost i kvalitet naše ideje snažno prepoznaje širom Crne Gore. Ako neko u Crnoj Gori pored ovakvog stanja ima vremena da se i dalje bavi podjelama, srećno mu bilo. U nama u tome neće imati partnera", poručio je Bečić.

On je istakao da su vrijedno radili prethodnih dana, navodeći da Program Demokratske Crne Gore sadrži konkretne mjere za rješavanje svih problema u Crnoj Gori. Jedno od glavnih pitanja u Programu je, kako je rekao, pomirenje u Crnoj Gori.

"Hoćemo da vratimo povjerenje građana u političare i da svima obezbijedimo bolje plate, penzije, bolji zdravstveni sistem", kazao je Bečić.

Novi lider je rekao da će predložiti stranci da samostalno nastupi na predstojećim izborima u Crnoj Gori. Tvrdi i da Demokrate nemaju mentora i nalogodavaca.

Društvena solidarnost, zaštita životne sredine, poštovanje vladavine prava, unapređenje položaja mladih, snažna borba protiv korupcije i kriminala na svim nivoima, ravnomjeran regionalni razvoj, zaštita diskriminacije, zaštita prava manjina, eliminisanje vještačkih podjela i pomirenje Crne Gore samo su neki od principa "Demokrata", koje je danas predstavila Veselinka Peković iz najmlađe crnogorske partije.

Princip Demokrata je i zaštita interesa građana Crne Gore, zaštita prava penzionera, radnika i seljaka, njegovanje slobodarskih tradicija Crne Gore.

 

 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније