Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 04. 2015. 08:40 >> 08:32
3

PODRŠKA BOŠKOVIĆU

BP: Provjeriti sumnjive diplome

Bjelopoljska partija pozdravila odluku ministra Predraga Boškovića, kojom će Ministarstvo prosvjete, pokrenuti postupak za provjeru sumnjivih diploma.

"Kruže glasine da u zemljama u okruženju postoje obrazovne ustanove, koje su posljednjih godina izdale veliki broj diploma sumnjivog kvaliteta, ali uprkos tome prilikom nostrifikacije istih poistovjećene su sa diplomama koje su došle sa svjetskih prestižnih fakulteta", navodi funkcioner Bjelopoljske partije Kenan Arslanović.

On kaže da je potrebno da se u akciju uključe  i drugi nadležni subjekti.  "Da se provjere i sve inostrane univerzitetske diplome koje su stečene u periodu početka građanskog rata u bivšoj Jugoslaviji pa sve do današnjeg dana, a na osnovu kojih je lice steklo pravo na zaposlenje u Crnoj Gori", navodi Arslanović.

On predlaže da budu provjerene i licencirane sve diplome, koje su stečene na inostranim pa i domaćim univerzitetima kao i srednjim školama u posljednjih 23 godine.

"Sve to kako bi se javnost uvjerila da li i koliko lica je po osnovu sumljivo stečenih diploma našlo zaposlenje u Crnoj Gori i na taj način protiv zakonito zauzeli mjesto onima koji su u duhu zakonskih propisa pod veoma teškim materjalnim uslovima posljednjih godina uspješno okončali svoje obrazovanje", zaključio je Arsplanović.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније