Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 06. 2015. 19:20 >> 19:12

VLADIN PRIJEDLOG

Protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Prijedlog zakona o zabrani diskriminacije osoba sa invaliditetom, kojim se postiže jača odgovornost počinalaca diskriminacija pred pravosudnim organima.

 

Iz Vlade je saopšteno da su osnovni razlozi za donošenje takvog akta potreba za usaglašavanjem zakonskog okvira u unutrašnjem pravnom sistemu Crne Gore, kao i sa međunarodnim dokumentima o ljudskim pravima, a posebno sa Konvencijom UN o pravima osoba sa invaliditetom .

“Posebno je naglašen koncept prekršajne zaštite, a definisani su i novi, posebni oblici diskriminacije, koji nijesu sadržani u drugim zakonskim propisima”, navodi se u saopštenju.

Prijedlogom zakona o izmjeni i dopunama Zakona o sigurnosti pomorske plovidbe, koji je Vlada utvrdila, usklađena je odredba o sticanju zvanja i izdavanju ovlašćenja o osposobljenosti i posebnoj osposobljenosti članova posade broda sa novim međunarodnim standardima, čime se stvara osnova za donošenje podzakonskog akta, neophodnog za regulisanje statusa crnogorskih pomoraca.

U skladu sa osnovnim opredjeljenjima ekonomske politike, Vlada je usvojila i Akcioni plan za sprovođenje Strategije za održivi ekonomski rast Crne Gore kroz uvođenje klastera za 2015. godinu.

“Mjere predviđene akcionim planom u funkciji su ostvarenja opšteg cilja Strategije koji je usmjeren na uravnoteženiji društveno-ekonomski razvoj jačanjem konkurentnosti i kapaciteta za stvaranje novih radnih mjesta u mikro, malim i srednjim preduzećima, posebno kada su u pitanju manje razvijene jedinice lokalne samouprave”, navodi se u saopštenju.

Vlada je usvojila i Informaciju o nastavku projekta realizacije komunalnih infrastrukturnih projekata koji se finansiraju iz sredstava Evropske investicione banke i prihvatila Ugovor o kreditu između Evropske investicione banke i Vlade za projekat Vodovod i kanalizacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније