Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

30. 06. 2015. 16:36 >> 20:02
23

ZBOG KRIVOKAPIĆA

Pristalice Brajovića napustile SDP

Potpisnici platforme za očuvanje jedinstva Socijaldemokratske partije (SDP), na čelu sa Ivanom Brajovićem, napustili su danas tu stranku.

Brajović je, nakon što su potpisnici platforme napustili sjednicu Glavnog odbora, rekao novinarima da se kandidovao za lidera stranke jer je SDP gubila kredibilitet zbog napuštanja izbornih principa i lutanja.

Osim Brajovića, SDP su napustili i Vujica Lazović, Damir Šehović i Mićo Orlandić.

Među potpisnicima platforme su i Marija Blagojević, Selim Resulbegović, Munir Redžović, Ranko Jovović, Radoš Šućur, Momčilo Mićunović, Bedrija Lucević, Radisav Vulević, Milan Popadić, Mile Žugić, Milorad Matović i Anda Zlatičanin.

Kako je naveo, platforma je bila potrebna za snažan iskorak i da bi se SDP vratio sebi.

“Nakon glatkog odbijanja platforme, jasno je da Krivokapiću nije odgovarao jedinstven SDP”, rekao je Brajović, dodajući da je Krivokapić odgovoran za cijepanje partije.

Na pitanje da li će ostati u Vladi, Brajović je rekao da su na tim funkcijama jer su zaslužili podršku biračkog tijela i da imaju legitimitet da budu na tim pozicijama, jer nijesu odstupili od programa na osnovu kog su dobili podršku na izborima.

Upitan da li će formirati drugu partiju i koji su dalji potezi, on je rekao da će blagovremeno obavijestiti javnost o daljim potezima.

Brajović je, upitan da li će u parlamentu nastaviti da djeluju kao nezavisni poslanici, rekao da će tako biti do dlajnjeg.

U platformi se traži da budući sastavi organa partije, uključujući potpredsjednike i Predsjedništvo, budu formirani prema odnosu koji je bio na Kongresu – 55 na prema 45 odsto.

Iz SDP-a su ranije saopštili da ta stranka ima samo jedan Program, programsku deklaciju i Statut koji su dobili gotovo jednoglasnu podršku na Kongresu.

Oni su poručili da je namjera da se nepunih mjesec od Kongresa usvajaju slični dokumenti pokušaj dezavuisanja najvišeg organa partije.

Andrija Nikolić, TVCG

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније