Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 07. 2015. 15:59 >> 15:50
6

SOCIJALDEMOKRATE SDP-u

"Razlike među nama jasne, bez obzira na ime"

Zakonski uslovi za zabranu registracije ne postoje, a politička razlika između Socijaldemokrata Crne Gore i SDP-a je, bez obzira na ime, svima kristalno jasna, navodi se u reagovanju medijskog tima Ivana Brajovića na inicijativu SDP-a da se zabrani registrovanje partije pod imenom Socijaldemokrate Crne Gore.

"Kada na Kongresu vide koliko nas je, i rukovodstvu SDP-a će postati sve jasno. Što se nas tiče, ona inicijativa nas zabrinjava i interesuje, taman koliko i sve ostale koje su prethodnih dana epohalno s njihove strane najavljivane, jer će rezultat biti isti, odnosno neće ga biti", saopšteno je.

Iz medijskog tima Ivana Brajovića su saopštili da se plaše da njihovi bivši partijski drugovi ne zatraže promjene naziva partija van granica Crne Gore.

"Bojimo se da bi to izazvalo `strašnu pometnju po Evropi`, jer i tamo, kao i kod nas, postoje nazivi partija koji u korjenu sadrže istu socijaldemokratsku odrednicu, u Hrvatskoj - Hrvatske socijademokrate i Socijademokratska partija Hrvatske, u Bugarskoj - Bugarska socijademokratska partija i Partija Bugarskih socijaldemokrata, u Mađarskoj - Socijaldemokratska partija i Socijaldemokratska partija Mađarske, u Srbiji – Socijaldemokratska stranka i Socijaldemokratska partija Srbije, i tako redom", istaknuto je u saopštenju.

Kako su naglasili iz tima Ivana Brajovića, "politička igranka" bi tek nastala ako krenu da brišu one partije u Crnoj Gori koje u svom nazivu imaju riječ – demokratska i socijalistička, jer su gotovo sve takve. Socijaldemokrate tvrde da će njihovi bivši partijski drugovi ubrzo shvatiti da politički mogu preživjeti jedino ako zabrane rad svih drugih partija u Crnoj Gori

"To je najbolja potvrda da je družina koja upravlja SDP-om konačno ukapirala da joj je, nakon masovnog osipanja članstva, od partije ostalo samo časno ime, koje na ovaj način grčevito ali krajnje nevješto pokušavaju da odbrane. Nećemo se iznenaditi ako narednih dana donesu odluku koja zabranjuje članstvu da ih masovno napušta. Istina, sad je već za tako nešto kasno jer je najveći dio članstva to već uradio. Priznajemo da smo bili naivni kada smo vjerovali da će kao nekadašnje socijaldemokrate biti srećni što sa nama nastavlja da postoji u punom smislu te riječi ideja socijaldemokratije u Crnoj Gori, iako je, priznajemo, postojala opasnost da ona ostane zaključana u jednom kabinetu", saopšteno je..

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније