Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 07. 2015. 16:53 >> 19:33
2

"UGROŽAVANJE MEDIJSKIH SLOBODA"

Demokrate osudile napad na Vojvodića

Da je u Crnoj Gori rizično biti novinar pokazuje i poslednji slučaj pokušaja zastrašivanja Generalnog direktora Javnog servisa Radio-televizije Crne Gore Rada Vojvodića, koji je samo jedan u nizu napada na javnu riječ i primjera brutalnog ugrožavanja medijskih sloboda, saopštila je portparolka Demokratske Crne Gore Anđela Peković.

"Svaki pokušaj ugrožavanja prava i bezbjednosti poslenika javne riječi, Demokratska stranka smatra nedopustivim. U mraku ljudskih prava u crnogorskom društvu, izgleda da su i ona neprikosnovena ljudska prava ugrožena, pa se svaki pokušaj paljenja svijetla pokušava spriječiti , ne birajući sredstva i načine", smatra ona.

Kako je kazala pekovć, slobodni mediji su izuzetno važan faktor u borbi za zaštitu ljudskih prava, "ali izgleda da pogažena prava i slobode u Crnoj Gori ne dovode do ljudskog sporazuma o tome kako riještiti taj problem i pokazati da smo demokratsko društvo, već se uočavanje problema u funkcionisanju naše države i društva „nagrađuje“ kao u slučaju gospodina Vojvodića".

 Ona je istakla da se prije članstva u EU mora prvo obezbijediti sloboda govora.

"Napadi na novinare su napadi na suštinu demokratije, a to što se nisu kaznili ni počinioci prethodnih napada govori o tome da je sasvim očekivana posledica ponavljanje takvih napada. Stoga, Demokrate smatraju da nasilje nad javnom riječju treba tretirati na najozbiljniji moguči način i kazniti počinioce, a novinarim omogućiti obavljanje svoje dužnosti u skladu sa standardima profesije", naglasila je Peković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније