Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 05. 2013. 14:36 >> 14:36

MALER

Stručnjaku za gromobrane grom spalio krov

Iako je inženjer elektrotehnike Tihomir Ramljak Titi iz Županje stručnjak za zaštitu od gromova, svoju kuću nije osigurao od udara munje, zbog čega mu je, nakon udara, u potpunosti uništen krov kuće, javili su hrvatski mediji.

 

Ovaj stručnjak je kazao da je strašan zvižduk odjednom „proparao vazduh kao da pada granata“.

„Nije prošao ni minut, nazvao me komšija i rekao da mi nešto dimi u krovištu. Izašao sam na dvorište, pogledao prema krovu i vidio plamen“, rekao je Ramljak.

Udar groma je u četvrtak poslijepodne potpuno uništio krov njegove kuće. No zahvaljujući munjevitoj reakciji županjskih vatrogasaca, koji su stigli za nekoliko minuta, vatra se nije proširila na ostatak kuće i susjedne objekte.

Ironija je utoliko veća što je Tihomir inženjer elektrotehnike i stručnjak za zaštitu od udara gromova.

„Ovo je prvi koji sam doživio uživo. Eto, uvijek sam ja bio taj koji je drugima dolazio na uviđaje, a sad se to meni dogodilo. Najbitnije je da niko nije stradao, a šteta je nadoknadiva“, rekao je Tihomir.

Dan nakon nesreće sve je okrenuo na šalu, pa je obišao susjede i predložio im da umjesto gromobrana posade koprive.

Tihomir, koji je u srednjoj školi maturski rad pisao o gromobranima, istu temu iskoristio je na fakultetu za seminarske radove.

„No, kao što vidite, ništa od toga što sam učio nijesam primijenio, jer na kući nemam gromobran. U komšiluku su tri kuće više od moje, no grom je udario baš u moju“, kazao je on.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније