Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

16. 05. 2013. 22:42 >> 22:43

BEOGRAD

VIDEO: Studenti blokirali zgradu Rektorata

Studenti Univerziteta u Beogradu danas su blokirali zgradu Rektorata u znak protesta protiv najave povećanja školarina.

Prorektor Univerziteta Miodrag Popović kazao je Tanjugu da studenti imaju nejasne zahtjeve a da je jedan od njih besplatno školovanje, navodeći da za sada neće pozivati policiju.

U zgradu Rekotrata ušli su studenti Beogradskog i Univerziteta umetnosti.

Na transparentima studenata između ostalog piše "student nije klijent" i "znanje nije roba".

Kako navode, oni ovom akcijom žele da skrenu pažnju na loš položaj studenata u Srbiji, i da su suočeni sa manjkom perspektive i otežanim pristupom obrazovanju.

Studenti su nezadovoljni što je više od deset fakulteta Univerziteta u Beogradu zatražilo veće školarine, u prosjeku za 12 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније