Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

05. 05. 2016. 21:39 >> 21:28

PREKINUTA SJEDNICA

Odbornici SNS napravili haos u Šapcu

Odbornici Srpske napredne stranke (SNS) prekinuli su danas konstitutivnu sednicu lokalne skupštine u Šapcu tako što su uzeli glasačke kutije i pobacali ih po sali i čupali mikrofone sa skupštinske govornice. Sjednica je nastavljena oko 16 časova, ali bez opozicionih odbornika iz SNS-a kojima je zbog opstrukcije izrečena mjera udaljavanja sa sjednice.

Odbornici SNS su nezadovoljni načinom na koji najstariji odbornik Sreten Radovanović vodi prvo zasijedanje pa su u više navrata pokušali da prekinu sjednicu koja je počela u 10 časova.

Sjednica skupštine bila je u prekidu do 16 časova, a obezbjeđenje je ušlo u salu i izvelo neke odbornike.

Predsjedavajući konstitutivne sednice, najstariji odbornik Sreten Radovanović udaljio je odbornike SNS jer su sprječavali izbor predsjednika skupštine tako što su oteli i razlupali kutiju za glasanja.

U nastavku sjednice za gradonačelnika je izabran Nebojša Zelenović koji je tu dužnost obavljao i u prethodnom sazivu a za predsjednika skupštine Nemanja Pajić.

Buduća vladajuća koalicija u Šapcu dogovorena je između grupe stranaka okupljenih oko bivšeg gradonačelnika Nebojše Zelenovića, koju čine lista "Šabac je naš", sastavljana od koalicija Zajedno za Srbiju, DS, SPO i grupa građana "Selo-grad", kao i grupacije koju čine Zapadna Srbija, Levica Srbije, Nova stranka, Nova Srbija i bivši odbornici Socijaldemokratske stranke Srbije okupljeni u grupu pod imenom "Pobeda za Šabac".

Oni zajedno imaju 38 odbornika u Skupštini koja ima 69 odbornika.

U lokalnu skupštinu su ušli i Srpska napredna stranka i PUPS sa 28 i Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija sa četiri odbornika.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je danas da su građani Šapca i cijele Srbije danas vidjeli zašto Srpska napredna stranka (SNS) u tom gradu nije uspjela da pobijedi njega i njegove koalicione partnere.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније