Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug; Objavio: I. P. ]

27. 07. 2016. 10:25 >> 10:06
19

DODIK OCIJENIO

BiH opasna za život svih naroda

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je paljenje srpskih zastava, promocija "Islamske države" u BiH i poziv na terorizam u momentu kada se širom Evrope događaju teroristički napadi, jasan znak da je BiH država opasnog življenja i da kao takva nije poželjna ni za jedan narod, pogotovu ne za Srbe.

 

Komentarišući video-snimak o paljenju srpskih zastava, koji su jučce objavile "Nezavisne novine", a na kojem su prikazana dvojica maskiranih muškaraca u šumi gdje pale zastave Srbije, Dodik je podsjetio da vlast Srpske već godinama ukazuje "da nema budućnosti u BiH, zajednici koja predstavlja pripremni poligon za teroriste koji djeluju širom Evrope i svijeta i u kojoj se slobodno promoviše terorizam". 

"Srbi neće da žive u zajednici u kojoj caruje radikalni islam, u kojoj se pale srpske zastave uz prijetnje i pucnjavu iz pušaka, u kojoj se vezuju zastave 'Islamske države' i ratne zastave takozvane vojske BiH, a u kojoj se sve to gura pod tepih", naglasio je Dodik, prenijele su Nezavisne. 

Predsjednik Srpske naveo je da je BiH danas najveći evropski izvoznik boraca u "Islamsku državu" po glavi stanovnika, ocijenivši da je to opasnost koja se u zajednici zvanoj BiH prećutkuje, a sva energija usmjerava se na napade na Republiku Srpsku i pokušaj njene razgradnje.

"Ne ugrožava Republika Srpska evropski put BiH, kako to u javnosti zamjenom teza želi predstaviti političko Sarajevo, već radikalni islamisti i njihove pristalice inkorporirane u samu vlast i obavještajne službe u BiH, koji pokušavaju da destabilizuju i BiH, ali i cijeli region, pa i svijet", istakao je Dodik. 

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније