Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Aljazeera, Objavio: I. P. ]

12. 02. 2017. 11:45 >> 12:11
11

ŠUICA O BIH

Federalizacija ne znači treći entitet

Bosna i Hercegovina (BiH) jeste komplikovana država, ali to ne znači da ne može biti i funkcionalna, ocijenila je hrvatska poslanica u Evropskom parlamentu, Dubravka Šuica.

 

Ključni problem BiH su, prema njenom mišljenju, "unutrašnja politička previranja i uticaji Rusije i Turske".

Za predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, vjeruje da će razumjeti kako "jednostrane inicijative.,poput referenduma o Danu RS-a, sigurno neće dovesti do stabilizacije, nego nasuprot".

"Iako je Bosna i Hercegovina komplikovana država, ne znači da ne može biti i funkcionalna. Najveći su problem unutrašnja politička previranja i svjesni smo da postoje uticaji ostalih zemalja, poput Rusije i Turske. Takođe su prisutne i neke pretenzije koje ciljaju na potkopavanje ravnopravnosti sva tri naroda. Želim naglasiti da Hrvati još uvijek nemaju sva prava koja im pripadaju prema propisima, pa i prema samom Dejtonu", kazala je Šuica za Al Džaziru Balkan.

Ona smatra da poštovanje načela federalizacije ne znači automatski i formiranje trećeg entiteta. Važno ja, kako je rekla, da i Hrvati dobiju TV kanal na hrvatskom jeziku i sve što im po zakonima pripada.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније