Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 06. 2013. 23:01 >> 23:00

SRBIJA - KOSOVO

Brisel: Razgovori o primjeni sporazuma

Premijer i vicepremijer Srbije Ivica Dačić i Aleksandar Vučić razgovaraju u Briselu na radnoj večeri sa Hašimom Tačijem o napretku u primjeni briselskog sporazuma. Visoka predstavnica EU sjutra će zajedno sa Štefanom Fileom zemljama članicama uputiti pismo o napretku u sprovođenju sporazuma i unutrašnjim reformama u Srbiji.

 

 

Radnoj večeri sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton večeras u Briselu, prisustvuje, uz premijera Srbije Ivicu Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija, i prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. Tokom dana u Briselu su vođeni i tehnički razgovori razgovori radnih grupa za policiju koji su završeni bez izjava. 

Tema večerašnjeg razgovora, kako je ranije najavila portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbjednost Maja Kocijančič, su primjena briselskog sporazuma.

"Oni će razgovarati u okviru plana primjene koji je bio usvojen prije nekoliko nedjelja", rekla je Kocijančič i dodala da će to biti prilika da se napravi procjena dosadašnjeg napretka u primjeni sporazuma iz aprila.

Prema njenim riječima, suprotno nekim medijskim izvještajima, nakon večere se ne očekuje potpisivanje bilo kavog novog dokumenta, a u ovom trenutku najvažnija je primjena sporazuma.

Kocijančič je potvrdila da će Eštonova sjutra, zajedno sa komesarom za proširenje Štefanom Fileom, uputiti zemljama članicama kratko pismo o napretku u sprovođenju sporazuma i unutrašnjim reformama u Srbiji.

"To je u okviru priprema za sastanak Ministarskog savjeta koji će iduće nedjelje biti održan u Luksemburgu", objasnila je Kocijančič dodajući da sadržaj pisma uglavnom zavisi od onoga što će biti dogovoreno za večerom.

Ministri spoljnih poslova će u utorak u Luksemburgu raspravljati o dodjeljivanju Srbiji datuma za početak pregovora o pridruživanju.

"Komisija je u svom izvještaju već dala preporuku Savjetu da Srbiji odobri datum, tako da će pismo sadržati samo ažurirane informacije", istakla je Kocijančič.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније