Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

15. 12. 2017. 20:11 >> 19:37
6

POSJETA HAVANI

Vučić: Podrška Kube Srbiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Havani sa kubanskim liderom Raulom Kastrom.

Tokom susreta, prenose srpski mediji, Kastro je potvrdio da će Srbija imati podršku Kube po pitanju Kosova. Vučić je ocijenio da će njegova posjeta Kubi dodatno ojačati položaj Srbije među karipskim zemljama.

Prije susreta sa Kastrom, kojim završava dvodnevnu posjetu Kubi, Vučić je položio vijenac Hose Martiju, na Trgu revolucije.

Vučić je ranije izrazio zahvalnost Kubi zbog pozicije povodom Kosova, kao i na principijelnom zalaganju za poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta država članica Ujedinjenih nacija.

"Kuba je iskreni prijatelj Srbije i naši diplomatski odnosi traju već 75 godina", istakao je predsjednik Narodne skupštine Kube Esteban Laso Ernandes.

Vučić je na Kubi prvo posjetio Fabriku cigara Kohiba, jedan od kubanskih nacionalnih brendova, a održao je i predavanje "Srbija u Evropi - čuvar nezavisnosti i suvereniteta" na Univerzitetu u Havani.

Osim toga, predsjednik Srbije obišao je u Međunarodnom pres centru izložbu fotografija o lideru kubanske revolucije Fidelu Kastru, gdje je u knjigu utisaka napisao "Jedan bolji svijet je moguć! Hvala, Fidele!"

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније