Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Dnevnik.hr; Objavila P.B. ]

02. 06. 2018. 08:08 >> 07:58
7

U SLOVENIJI

Povratak Janeza Janše?

Slovenci sjutra izlaze na parlamentarne izbore.

Ankete predviđaju veliki povratak Janeza Janše, bivšeg premijera i sadašnjeg lidera opozicije.

Njegovom desno orijentisanom SDS-u predviđa se osvajanje relativne većine, što znači da će za formiranje vlade trebati koalicione partnere.

Lider Slovenske demokratske stranke obećava poboljšanje poslovnog okruženja za investitore i mlade, smanjenje poreza, ali i veća izdvajanja za vojsku i policiju. Upozorava na opasnost od nove migrantske krize i najavljuje jaču kontrolu južne granice s Hrvatskom.

''Slovenija brani Šengensku granicu Evrope. Ta je granica već jednom pala i sada se nosimo sa posljedicama. Mi nećemo dopustiti da se to dogodi još jednom”, rekao je Janša.

Pravo glasa u Sloveniji ima 1,7 miliona birača, a ako se ostvare predviđanja slovenačkih predizbornih anketa, Janša će za formiranje vlade tražiti koalicione partnere među sedam stranaka kojima se predviđa ulazak u parlament.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније