Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

05. 10. 2018. 21:23 >> 21:51
16

PROTEST U BANJALUCI

Davidov otac: Načelnik naručio, Interventna mi ubila sina

Na skupu "Pravda za Davida" u Banjaluci večeras se okupilo oko 40.000 ljudi, javljaju mediji. Otac ubijenog 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića večeras je na protestu u Banjaluci imenovao načelnika Uprave za organizovani kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Darka Ilića za naručioca ubistva njegovog sina, a kao izvršioce interventnu jedinicu policije RS.

Početak skupa na Trgu Krajine kasnio je gotovo dva sata, jer je policija blokirala prilaze Banjaluci i zaustavljala automobile i vozila koja su se uputila ka tom gradu, a mnogi su vraćeni u mjesta iz kojih su krenuli.

U cijelom gradu bile su raspoređene jake policijske snage, a iza Narodne skupštine Republike Srpske i u blizini Trga Krajine bila je stacionirana Specijalna policija sa štitovima.

Davor Dragičević još jednom kazao da sa ubicama suživota nema.

"Nema ovdje ni MUP-a, ni institucija, a kamoli ozbiljne države. Svemu jednom dođe kraj. Mir i dostojanstvo, ljubav, snaga i tolerancija. Na Davidovom trgu mi smo ljudi, oni su ubice i ostaće. Zapamtiće... Suživota sa ubicama nema, ni komšijskih odnosa", kazao je on.

Davor je dodao da grupa "Pravda za Davida" nije politička organizacija.

"Grupa "Pravda za Davida" nije i nikada neće biti politička, stranačka, navijačka, vjerska i nacionalna. Ova grupa je grupa istine i pravde, djece i Davidovih drugara, mene i ljudi oko nas. Čisti smo i neukaljani i takvi ćemo ostati. Kunem se grobom Davida Dragičevića, neću vas nikad ni iznevjeriti ni napustiti, biću vaš sluga do kraja života, za istinu i pravdu", kazao je Dragičević.

Poručio je da "država više neće ubijati djecu".

"Imaćemo predsjednika, ali će on biti naš sluga", naveo je otac ubijenog Davida Dragičevića.

Danijela Ratešić iz grupe Pravda za Davidaje naglasila da više od pola godine traje borba za pravdu i istinu. "Ko je ubio Davida", odjekivalo je Trgom Krajine.

Suzana, majka ubijenog Davida, kaže da je zajedno sa Davorem najponosnij roditelj na svijetu, prenosi B92.

"Do pravde ćemo doći", rekla je ona, poručivši Mloradu Dodiku da ga od ponedjeljka nema.

"Dali smo im dosta vremena da im dođe do mozga. Nema više, ljudi, za njih vremena. Drugi treba da dođe da vidimo šta će uraditi..." , kazala je ona i rekla: "Ne zaboravite Davida".

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo tijelo nađeno je 24. marta na ušću rječice Crkvena u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je njegova smrt nesrećan slučaj, da bi tužilaštvo kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS, kao i da je njegovo ubistvo planirano ranije, zbog čega je i izrežirana pljačka kuće porodice Radjen, kako bi se pokojni mladić kriminalizovao.

Visoki funkcioneri MUP RS tvrdili su da je u krvi mladića pronađena droga LSD, mada u Banjaluci ne postoji laboratorija za tu vrstu toksikoloških nalaza, a naknadno toksikološko vještačenje u Beogradu i u Austriji pokazalo je da u krvi Davida Dragičevića nije bilo teških droga.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније