Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

10. 10. 2018. 07:55 >> 07:34
9

VUČIĆ PORUČIO

Bolje pregovarati 100 godina, nego ratovati jedan dan

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je danas da je bitno pozivati na mir, jer je uvijek bolje pregovarati 100 godina, nego jedan dan ratovati.

 

Vučić je, uoči učešća na inter-religijskoj konferenciji u Astani, rekao novinarima da predsjednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev šesti put organizuje ovaj skup kako bi dao doprinos približavanju stavova različiti tradicionalnih crkava i dao priliku da političari u svijetu, makar to zvučalo poznato, ponovo pozovu ljude na mir i razmisle da li postoji veća vrijednost od toga.

"Nije slučajno što je na ovom skupu govorio Šimon Perez i mnogi drugi koji su zaslužili oreol stvarnih mirotvoraca. Bolje je 100 godina pregovarati nego jedan dan ratovati", naglasio je predsjednik Srbije.

Vučić je istakao da je potrebno da vjernici tradicionalnih religija razumiju da svi imaju jednog Boga, vjeruju u slične stvari i imaju iste vrijednosti.

"Ovo je dobra prilika da ljudi iz različitih krajeva svijeta dođu da pokušaju da razmjenjujući stavove utiču na to da imamo racionalnije odnose u svijetu, da prosto mir bude taj koji će da prevlada", kazao je Vučić.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније