Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

26. 10. 2018. 08:41 >> 08:48
16

VUČIĆ SMATRA

Srbi i Hrvati moraće da rade zajedno

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom reklame filma Sto godina srbijanskog terora u Hrvaskoj 1918-2018" i knjige "Mit o Jasenovcu" na Hrvatskoj radio-televiziji da mu je žao onih koji misle da "mržnjom prema nekome mogu da donesu dobro svom narodu", te da će Srbi i Hrvati morati da rade zajedno i da se "zbliže ukoliko žele da opstanu".

 

"Ja ću, uprkos svim tim izlivima mržnje prema Srbima, prije svega stradalim u Jasenovcu, a ja sam im manje-više tu usput pojava, reći da sam uvjeren da, bez obzira na njihove želje i namjere, Srbi i Hrvati će morati da rade zajedno i moraće da budu bliži jedni drugima u budućnosti ukoliko žele da opstanu", rekao je Vučić, prenosi Beta.

U istom tekstu, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da su jedina žrtva iz vremena NDH Srbi.

On je ocijenio da slika na omotu CD-a filma "Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj" govori o iskrenosti namjera o pravima Srba u toj državi i želji da se grade dobri odnosi sa Srbijom.

"Činjenica da su za tu manipulaciju upotrijebili slike Pupovca i Vučića samo govori o iskrenosti kada se priča o pravima Srba u Hrvatskoj i želji da se grade dobri odnosi sa komšijama", ocijenio je Stefanović.

Voditeljka Hrvatske radio-televizije juče je u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" predstavila knjigu "Mit o Jasenovcu", a u najavi Festivala rodoljubivog filma predstavila film "Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj".

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније