Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

21. 11. 2018. 22:44 >> 22:30

KASACIONI SUD UTVRDIO

Sudovi kršili zakon u korist Luke Bojovića

Vrhovni Kasacioni sud u Beogradu utvrdio je da su Specijalni i Apelacioni sud kršili zakon u korist Luke Bojovića kada su ga oslobodili po optužnici za tri ubistva iz 2004. godine, ali to ne znači da će mu se ponovo suditi za te zločine.

Vrhovni Kasacioni sud je to konstatovao na zahtjev za zaštitu zakonitosti koji je podnijelo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

"Utvrđeno je da je pravosnažnim presudama Posebnog odjeljenja i Apelacionog suda u korist okrivljenih Luke Bojovića i Vladimira Milisavljevića povrijeđen Zakon o krivičnom postupku član 438 stav 2, tačka 1,2,3 i člana 358 u vezi člana 237 i člana 451", prenio je Blic pozivajući se na izvore iz suda.

Luka Bojović oslobođen je 2015. optužbe da je kao vođa Zemunskog klana 2004.  organizovao ubistvo Branka Jeftovića Jorge, kao i da je učestvovao u atentatima na Andriju Draškovića i Zorana Nedovića zvanog Šok kada su ubijeni njihovi tjelohranitelji. Godinu dana kasnije, oslobađajuću presudu Specijalnog suda potvrdio je i Apelacioni sud.

Po navodima Blica, postoji mogućnost da će se ispitivati odgovornost sudija Specijalnog i Apelacionog suda za koje je utvrđeno da su kršili zakon u korist Bojovića.

Luka Bojović se nalazi u Španiji na izdržavanju kazne zatvora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније