Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Agencije, Objavio: I. P. ]

26. 12. 2018. 07:49 >> 07:22

ZVANIČNO POTVRDIO

Zaev neće u trku za predsjednika

Makedonski premijer Zoran Zaev potvrdio je da se neće kandidovati na predsjedničkim izborima koji će, kako je najavljeno, biti održani u aprilu sljedeće godine.

"Neću se kandidovati i tu zatvaram debatu", rekao je Zaev gostujući na makedonskoj televiziji.

Prethodno je predsjednik Sobranja Talat Džaferi najavio da će raspisati izbore početkom februara. 

Zaev, kako navode izvori iz vlade, zalaže se za održavanje parlamentarnih izbora zajedno sa predsjedničkim, ali za to je potreban dogovor sa koalicionim partnerima od kojih ne podržavaju svi tu ideju, prenosi MIA. 

Anketa koju su nedavno sproveli TV Telma i Makedonski centar za međunarodnu saradnju, pokazuje međutim da Zaev sa 12,4 odsto podrške ispitanika ima najveću šansu da pobijedi ako bi se kandidovao za predsjednika. 

Odmah iza Zaeva sa 8,2 odsto podrške ispitanika nalaze se lider VMRO DPMNE Hristijan Mickoski i aktuelni šef makedonske diplomatije Nikola Dimitrov. 

Ovo je pokazala anketa koja je sprovedena od 7. do 14. decembra na 1014. ispitanika. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније