Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

08. 01. 2019. 09:33   >>  09:04 1

KOCIJANČIĆ

"Dijalog će se nastaviti, vodiće ga Vučić i Tači"

Politički dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen, vodiće ga Aleksandar Vučić i Hašim Tači i tu se ni nadalje ništa neće mijenjati, saopštila je portparolka EK.

Maja Kocijančič je u izjavi za Radio Slobodna Evropa dodala da je Kancelarija EU za spoljne poslove pozvala predstavnike prištinskog tima za nastavak dijaloga, izabranog u parlamentu 15. decembra prošle godine, da danas, 8. januara, dođu u Brisel radi konsutacija.

"Kancelarija EU za spoljna pitanja pozvala je delegaciju sa Kosova koju je izabrala Skupština 15. decembra, na konsultacije u Brisel 8. januara. Ekipu će dočekati visoka predstavnica EU Federika Mogerini. Konsultacije su mogućnost za razgovor s predstavnicima Kosova u dijalogu o normalizaciji odnosa Prištine i Beograda, u kojem posreduje EU. Dijalog na visokom nivou se vodi između dva predsjednika, i to se ne mijenja", kazala je Kocijančičeva.

Predstavnici prištinskog tima Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti već su oputovali u Brisel, a prethodno su sa članovima tima održali sastanak u Tirani.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније