Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 08. 2013. 12:41 >> 09:17
9

I DALJE NESTABILNA

Jovanka Broz boluje od raka!

Nakon intenzivne terapije i njege u prethodnih 24 sata, došlo je do blagog poboljšanja svijesti udovice bivšeg predsjednika SFRJ Jovanke Broz, saopšteno je iz Kliničkog centra Srbije.

 

Beogradski "Blic" javio je da su ljekari konstatovali da Titova udovica ima kancer, što je pokazala i rana na dojci, ali još nijesu utvrdili da li se rak prvo pojavio na grudima ili je tu samo metastazirao.

"Jovanka je odmah operisana, a dodatne analize tek će pokazati koliko je kancer uzeo maha. U svakom slučaju, njeno zdravlje je veoma zapušteno i teško je reći da li može da se izvuče", rekao je dobro obaviješteni sagovornik "Blica".

Inače, iz Kliničkog centra Srbije jutros je saopšteno da je Jovanka Broz pod stalnim, intenzivnim ljekarskim nadzorom i da se njeno stanje detaljno prati, a primjenjuju se mjere koje su uobičajena procedura kod ovakvih stanja.

Ljekari Urgentnog centra u Beogradu bore se od juče za život Jovanke Broz. Direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar kazao je juče da je Titova udovica primljena u polusvjesnom stanju, i da je reagovala samo na grube nadržaje, te da prve analize ukazuju na početak sepse.

Lončar je rekao da je riječ o veoma zapuštenom stanju i naveo da je Jovanka Broz u Urgentni centar stigla oko 13.30, polusvjesna i sa izuzetno lošom krvnom slikom, problemima sa mokrenjem, ranama od ležanja i ranom nepoznatog porijekla na grudnom košu. 

Jovanka Broz je u Urgentni centar došla u pratnji dva rođaka, a prema njihovim riječima, ona je prethodnih dana odbijala da je odvedu kod ljekara pa je u tu ustanovu dovedena tek kada nije bila u stanju da se tom usprotivi. 

Jovanku Broz juče je u Urgentnom centru obišao i premijer Srbije Ivica Dačić, ali nije davao izjave.


Jovanka Broz rođena je 1924. godine u Lici. 1952. udala se za Tita sa kojim je živjela do njegove smrti 1980. Živi u Beogradu u skromnim uslovima i dugo je bila bez ikakvih ličnih dokumenata. 

Jula 2009. godine ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uručio joj dokumenta - ličnu kartu i pasoš.

Kao neposredan svjedok cijele turbulentne epohe u istoriji Balkana, ona je još uvek predmet ogromnog regionalnog medijskog interesovanja. 

Jovanka Broz se rijetko pojavljuje u medijima, a posljednjih mjeseci veliku pažnju su privukle njene ispovijesti. Pročitajte "Šta je sve rekla Jovanka Broz" i "Tito volio žene više nego Sulejman". 

U februaru ove godine Jovanka Broz je prijavila pljačku kuće na Dedinju u kojoj živi i iz koje su bile odnijete brojne dragocjenosti.

Izjava dr Lončara:

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније