Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R.

07. 04. 2019. 19:22 >> 19:31
70

DODIKOVA VIZIJA

"Jednu državu će činiti Srbija, RS i dio CG"

Predsjednik Predsjedništva BiH i lider Srba u Bosni Milorad Dodik u intervjuu za espreso.rs je kazao da će Srbija, Republika Srpska i dio Crne Gore biti jedna država.

"Milorad Dodik ugostio nas je u novoj zgradi Vlade Republike Srpske u Banjaluci, a tom prilikom nacrtao nam je i mapu srpske države koja će, kako kaže jednoga dana postati realnost, a u nju ulazi Republika Srpska, Srbija, pa čak i djelovi Crne Gore", piše beogradski portal espreso.rs.

Na pitanje novinara da se i dalje drži mape koju je nacrtao 2017, a koja predstavlja RS i Srbiju kao jednu državu, Dodik je kazao "dobro biće to i ovdje malo od Crne Gore neće to ovako biti uvijek".

"To je prirodna stvar, ta vrsta neke integracije mora postajati. Ja se nikad ne bih odrekao Republike Srpske i njene autonomije, čak i njenog državnog kapaciteta kojeg treba povećati, ali znate nama često dođu i kažu: `Znate ima složenih zemalja koje funkcionišu`. Tada nam navedu primjer Austrije, Njemačke, naravno ne pričaju o Belgiji ili Bavarskoj. Bavarska ima svoje predstavništvo u Briselu. S druge strane kada mi pokrenemo pitanje svoga predstavništva u Briselu onda se digne galama. A zašto? Zašto mi ne bi bili dio jednog integrisanog društva na ovom prostoru?", rekao je on-

Пратите нас на

Коментари70

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније