Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

19. 06. 2019. 09:44 >> 09:45
49

SRPSKI MINISTAR

Oduzimanje imovine SPC može dovesti do neprijatnih posljedica

Ministar kulture Srbije Vladan Vukosavljević, ocijenio je da bi usvajanje predloga zakona crnogorske vlade o slobodi vjeroispovesti mogao da dovede do neprijatnih posljedica.

Vukosavljević je u izjavi za Sputnjik izrazio očekivanje da situacija neće da eskalira u pogrešnom pravcu i dodao da je očigledno da je SPC "predmet ugrožavanja od strane aktuelne vlasti u Crnoj Gori".

Kako je istakao, nada se da će apeli ili poruke koje su poslate iz Srbije, ali i jednog dobrog dijela naroda koji živi u Crnoj Gori, uticati da se povuku ti predlozi za izmjenu zakona.

Istorija SPC i srpske kulture u Crnoj Gori je dobro poznata, naveo je srbijanski ministar kulture i informisanja.

"Ona je jedna od temeljnih odrednica tog prostora i smatramo da bilo kakav uplit dnevne politike u vezi sa tako osjetljivim pitanjima treba izbjegavati. Želim da vjerujem i nadam se da će zdrav razum pobijediti", naglasio je Vukosavljević.

Пратите нас на

Коментари49

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније