Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: N1, Objavio: I. P. ]

31. 07. 2019. 10:02 >> 10:02
14

AVDAGIĆ SMATRA

Ne mislim da u BiH ima opasnosti od militantnog islama

Spoljnopolitički analitičar Denis Avdagić kazao je da bi trebalo provjeriti da li je hrvtska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zaista saopštila da je BiH "pod kontrolom militantnog islama".

Komentarišući izjavu Grabar-Kitarović, Avdagić je rekao da je to objavio jedan medij, te je potrebno sačekati službenu rekaciju kako bi se čulo što je predsjednica rekla.

"Koliko je tu greške u komunikaciji i pokvarenih telefona bilo, teško je reći. Ako je to predsjednica zaista rekla, to nikako nije dobro", kazao je Avdagić.

On smatra i kako je potrebno sagledati objektivno stanje u Bosni i Hercegovini.

"Država ne funkcionira najbolje, to je činjenica. Ali, ne mislim da tamo zaista postoji opasnost od militantnog islama", rekao je Avdagić.

Mišljenja je kako opreza u diplomatiji i diplomatskom komuniciranju nikad dosta, pogotovo ako se govori o drugoj zemlji.

"To mora biti koncentrisana komunikacija s činjenicama. Kod nas se jako brzo i brzopleto reaguje kad izađe neka izjava. Nemamo taj nivo ispitivanja informacija koja je uobičajena za diplomatski svijet", smatra Avdagić.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније