Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

06. 11. 2019. 22:15 >> 22:15
1

HARADINAJ POTVRDIO

Šef Kosovske obavještajne agencije podnio ostavku

Direktor Kosovske obavještajne agencije (KIA) Špend Mađuni (Shpend Maxhuni) podnio je ostavku na tu funkciju, a vijest je potvrdio i kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj, prenio je večeras KoSSEv.

"Prihvatio sam ostavku direktora KIA-e, Špenda Mađunija, sa mjesta čelnika obavještajne službe Kosova. Zahvalio sam gospodinu Madjuniju na dosadašnjoj profesionalnoj saradnji u zaštiti bezbjednosti naše zemlje i našeg naroda. Za njegov doprinos državnim i institucionalnim obavezama, odlikovao sam Madjunija medaljom Skenderbeg za profesionalizam i odanost u službi domovine", naveo je Haradinaj na Fejsbuku.

Haradinaj je kazao da se sada već prošla vlada Kosova "angažovala na jačanju vladavine zakona" na Kosovu i bezbjednosnim institucijama, te da je Mađuni imao u tome "poseban značaj".

"Danas je KIA jedna od najprofesionalnijih i najpouzdanijih institucija u zemlji i šire", napisao je Haradinaj za tu kosovsku instituciju.

KoSSev je podsjetio da je Mađuni prethodno bio dugogodišnji direktor Kosovske policije, a na mjestu šefa KIA je bio od marta 2018.

Na Kosovu su u toku pripreme za formiranje nove vlade poslije vanrednih izbora od 6. oktobra, na kojima je pobijedio pokret Samoopredjeljenje.

Samoopredjeljenje je prošle godine tražilo ostavku Mađunija pošto je oktobra 2018, u automobilu kojim je upravljao Mađunijev sin, nađeno ilegalno oružje i manja količina supstance za koju se sumnjalo da je droga.

Takođe su ga optuživali za nezakonitu deportaciju šest državljana Turske, tzv. gulenista Erdoganovom režimu, kao i da je Mađuni pod punom kontrolom kosovskog predsjednika Hašima Tačija.

Kosovski mediji koji su prenijeli ovu vest, već u naslovima upućuju da se radi "o prvoj žrtvi Aljbina Kurtija", kako je u svom naslovu istakla Gazeta Express.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније