Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

26. 11. 2019. 19:07 >> 19:07
2

ZBOG ŽRTAVA U ALBANIJI

Na Kosovu sjutra dan žalosti

Predsjednik Kosova Hašim Tači danas je proglasio srijedu, 27. novembra 2019. godine danom žalosti na Kosovu, u čast žrtava zemljotresa u Albaniji.

"Kao znak državnog i građanskog poštovanja, srijeda, 27. novembar 2019. godine, proglašen je danom državne žalosti na Kosovu, poslije zemljotresa u Albaniji, koji je ostavio na desetine mrtvih i mnogo povrijeđenih", navodi se u odluci predsjednika Kosova.

Odlukom predsjednika Tačija u svim državnim zgradama Kosova, u zemlji i inostranstvu državna zastava Kosova se spušta na pola koplja.

Prema do sada poznatim informacijama razorni zemljotres koji je rano jutros pogodio Albaniju je izazvao velike materijalne štete dok je 18 osoba izgubilo život.

Vlada Kosova je naredila odlazak 40 pripadnika specijalizovanih jedinica Bezbjednosne snage Kosova osposobljenih za pretragu i otkrivanje.

Za Albaniju je u prepodnevnim satima otišla ekipa od 100 pripadnika specijalnih jedinica Policije Kosova, dok su u pomoć pritekle i ekipe iz radnih organizacija osposobljene za ovakve situacije.

Vlada Kosova je takođe kao prvu pomoć izdvojila sumu od 500 hiljada eura.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније