Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: O.Z. ]

28. 11. 2019. 11:07 >> 12:02
3

IZAZVALA BURU U SRBIJI

Sporna naslovnica sa snajperom uperenim u Vučića

Novi broj srpskog nedjeljnika NIN-a je na društvenim mrežama u srijedu najavljen s naslovnicom na kojoj se nalazi srspki predsjednik Aleksandar Vučić kako obilazi štandove na Sajmu naoružanja. Fotografija je napravljena iz takvog ugla da je cijev puške usmjerena pravo u njega, zbog čega su reagovali predstavnici vladajuće koalicije.

Izdavač NIN-a, kompanija Ringijer Aksel Špringer Srbija, saopštila je danas da se novi broj tog nedjeljnika pojavio bez sporne naslovne fotografije jer smatra da je naslovnica koja je prethodno bila najavljena neprimjerena u zemlji u kojoj je ubijen premijer.

"Iako je naslovna strana promijenjena, sadržaj članka 'Afera oružje: Ko ruši Krušik' ostaje, naravno, nepromijenjen", saopštio je izdavač.

Premijerka Srbije Ana Brnabić zahvalila je izdavaču NIN-a što je pokazao dovoljno odgovornosti da se promijeni naslovna strana, kao i javnosti na reagovanju, ali i nekim neistomišljenicima Aleksandra Vučića.

Ona je rekla da iza naslovne strane NIN- stoji čitav uređivački kolektiv tog nedjeljnika, kao i da "izdavač vidi šta će sa tim dalje".

Prema njenim riječima, ta naslovana strana je "legitimizacija da možete da uradite predsjedniku Vučiću šta god hoćete".

Ona je rekla da su u NIN-u od 100 fotografija izabrali baš onu u kojoj snajper može da bude uperen u predsjednika države.

Vučić: Reklamirali su odličan snajper

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom naslovne strane nedjeljnika NIN, da je saglasan sa tom fotografijom i da se osjeća vrlo dobro zbog toga jer su sve optužbe koje stižu na njegov račun zapravo samo prepisani tekstovi iz magazina Tabloid Milovana Brkića.

"Svi tekstovi i kompletno delovanje političkih protivnika, to je sve prepisivanje Milovana Brkića. Kada bih vam rekao o kakvom probisvijetu je riječ, o kakvom reketašu... A ja sam meta tog snajpera samo jer neću da plaćam reket", rekao je Vučić novinarima u Kragujevcu gdje je prisustvovao otvaranju kineske fabrike.

Vučić je rekao da ga "baš briga" zbog toga što Nezavisno udruženje novinara Srbije nije reagovalo povodom naslovne strane NIN-a, jer tako nešto nije ni očekivao.

"Saglasan sam sa naslovnom stranom NIN-a u svakom smislu. Reklamirali su odličan snajper, snajper je dobar, srpske proizvodnje, pogađa na kilometar. To pokazuje u kakvoj diktaturi živimo. U diktaturi u kojoj možete da upadate u RTS i radite šta god želite. A sjećate se kako je u vrijeme demokratije stradao mučeni Ranko Panić samo zato što je htio sa nama da prošeta Makedonskom ulicom", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније