Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

28. 11. 2019. 18:38 >> 18:38
3

"PRUŽAO AKTIVAN OTPOR"

Hrvatska: Policija upucala još jednog migranta

Hrvatska policija saopštila je danas da je na području Gorskog kotara juče ranjen jedan migranta koji je "pružao aktivan otpor".

Migrant je, kako je saopšteno, "propucan prilikom policijskog postupanja i zadobio je lakše povrede".

To je drugi slučaj povrjeđivanja migranta iz vatrenog oružja tokom postupanja hrvatske policije u posljednjih desetak dana, u vrijeme dok se ta služba ponovo suočava s brojnim optužbama za nehumano postupanje prema migrantima, koji u tu zemlju uglavnom ulaze iz susjedne BiH.

U policijskom saopštenju se precizira da se incident dogodio u srijedu kasno poslijepodne na širem području Mrkoplja gdje su policijski službenici zatekli grupu nepoznatih osoba, a u sklopu pojačanih aktivnosti na suzbijanju nezakonitih migracija i prevenciji imovinskih delikata.

"Jedna od zatečenih osoba, u namjeri da spriječi policijskog službenika u obavljanju službene radnje, pružala je aktivan otpor i na taj način svojim djelovanjem prouzrokovala opaljenje iz vatrenog oružja policijskog službenika, kojom prilikom je došlo do posljedičnog zadobijanja povrede", navodi se u saopštenju Primorsko-goranske policijske uprave.

Povrijeđenoj osobi je, kako se navodi, pružena hitna medicinska pomoć i zbrinuta je u riječkoj bolnici. Prema prvim neslužbenim informacijama, radi se o lakšoj povredi.

Policija utvrđuje sve okolnosti pod kojima se događaj odvio, istaknuto je u saopštenju.

Hrvatski mediji prenose da je povrijeđeni muškarac zadobio prostrjelnu ranu desnog ramena, da je operisan i da je van životne opasnosti.

To je drugi slučaj ranjavanja migranta u ovom mjesecu. Prije desetak dana, hrvatska policija je saopštila da je takođe na području Gorskog kotara policajac tokom intervencije slučajno propucao migranta, koji je tom prilikom teško povrijeđen i ljekari se bore za njegov život.

MUP je tada saopštio da do povrijeđivanja nije došlo zbog upotrebe vatrenog oružja kao sredstva prisile, već usljed spleta nesrećnih okolnosti. Prema navodima MUP, neposredno nakon ispaljenih hitaca u vazduh policijskom službeniku, zbog mokrog i klizavog tla, noga je upala među stijene pa je pao na tlo i prije nego što je uspio da zakoči službeno oružje, došlo je do slučajnog pucanja.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније