Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

30. 11. 2019. 09:27 >> 09:27
15

UPRKOS IZVJEŠTAJU

SAD: Ne mijenjamo politiku prema Srbiji

Američka politika prema Srbiji se nije promijenila, ostala je ista dugi niz godina, rečeno je u ambasadi SAD listu Politika na pitanje da li bi izvještaj Pentagona u kome se kaže da je Srbija najpopustljivije okruženje kada je riječ o ruskom uticaju na Zapadni Balkan, mogao da utiče na budući kurs Vašingtona prema Beogradu.

Kako je rečeno za današnju Politiku, Vašington razumije "interes Srbije da razvija pozitivne odnose s nizom partnera i očekivali bismo da će i ostali srpski partneri pokazati slično poštovanje i podršku za srpske strateške ciljeve".

U američkoj ambasadi, kako je navedeno, podsjećaju da je ambasador Entoni Godfri nedavno objasnio da je u strateškom interesu SAD da se Srbija razvija kao moderna, demokratska, prosperitetna evropska država, koja je u miru sa susedima, koja demostrira puno poštovanje vladavine zakona i posvećena je garantovanju prava svih njenih gradjana.

Listu je rečeno i da Amerika u potpunosti podržava "navedeni cilj Srbije u evropskim integracijama i članstvu u EU", kao i da poštuje srpsku politiku vojne neutralnosti.

"Naš angažman sa Srbijom - i američkom tehničkom pomoći, koja se u velikoj mjeri realizuje preko USAID-a - ima za cilj da pomogne Srbiji u postizanju zacrtanog cilja, evropske integracije", navela je Politika prenoseći odgovor američke ambasade.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније