Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, objavila B.B. ]

02. 12. 2019. 21:22 >> 21:24

AFERA "REKET"

Boki 13 pred suđenje vraćen iz bolnice u zatvor

Prvoosumnjičeni u aferi "Reket", šoumen Bojan Jovanovski – Boki 13, vraćen je danas iz bolnice u istražni zatvor "Skoplje", dan pred početak suđenja za taj slučaj.

Kako su prenijeli lokalni mediji, Apelacioni sud u Skoplju će popodne razmatrati zahtjev odbrane Jovanovskog da, zbog lošeg zdravlja, bude pušten u kućni pritvor, sa čim se nije saglasilo Više javno tužilaštvo koje je u petak dostavilo negativno mišljenje.

Boki 13 je 26. novembra doveden u Gradsku opštu bolnicu "8. septermbar" zbog zdravstvenih problema na koje se prethodno često žalio i tada je zadržan da bi bio obavljen kompletan pregled.

Početak suđenja za aferu "Reket" zakazan je za 3. decembar, a na optuženičkoj klupi će se, sa Jovanovskim, naći razriješena specijalna tužiteljka Katica Janeva i skopski biznismen Zoran Milevski.

Optužnica ih tereti da su od novembra prošle godine do aprila ove godine izvukli 1,55 miliona eura od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva, u zamjenu da mu se "olakša pozicija" u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija".

Istraga slučaja "Reket" je počela 15. jula, kada su uhapšeni Jovanovski i Milevski. U istražnom zatvoru "Skoplje" sada je ostao samo Jovanovski, dok su Janeva i Milevski pušteni u kućni pritvor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније