Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Index.hr, Klix. ba, objavila B.B. ]

08. 12. 2019. 13:10   >>  13:17 8

MJERENJA POKAZALA

Vazduh u Sarajevu i Beogradu zagađen, ljudi upozoreni da ne izlaze

Kvalitet vazduha u Sarajevu i Beogradu jutros je izuzetno nizak, a prema AirVisualu Sarajevo je jutros osmi najzagađeniji glavni grad na svijetu.

Najgori vazduh jutros je zabilježen mjeračem na zgradi ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, koji je registrovao indeks zagađenosti od 342, piše Klix.ba. Ta vrijednost spada u izuzetno nezdrav kvalitet vazduha.

U Kantonu Sarajevo od juče je zbog zagađenja vazduha na snazi "upozorenje", koje uključuje niz zabrana i ograničenja u gradu i okolini. Građanima se savjetuje da ne napuštaju domove bez prijeke potrebe, što se posebno odnosi na plućne bolesnike.

Što se tiče regije, Beograd je jutros na 9. mjestu najzagađenijih gradova. Kako piše Blic, već na prvi pogled kroz prozor od magle i smoga u Beogradu se ne vidi prst pred nosom, a opasne PM 10 čestice zabilježene su u velikom broju, zbog čega se više srpskih gradova nalazi na popisu najzagađenijih na svijetu.

Situacija je posebno alarmantna u sedam gradova u Srbiji, pa se stanovnicima Beograda, Pančeva, Smedereva, Novog Sada, Beočina, Valjeva i Niša savjetuje da ne izlaze ako baš ne moraju.

Najveće zagađenje izmjereno je u ponoć u Nišu - 225 PM 10 čestica.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније