Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, objavila B.B. ]

10. 12. 2019. 08:16   >>  08:26 6

BIVŠI OFICIR OVK

Veselji danas u Specijalnom sudu u Hagu

Lider Demokratske partije Kosova i bivši predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veselji, danas u 10 sati će se pojaviti pred tužiocima Specijalnog suda za zločine bivših visokih oficira bivše Oslobodilačke vojske Kosova u Hagu.

Prije odlaska, Veselji je u ponedjeljak medijima u Prištini rekao da je to ujedno i međunarodni trenutak da se potvrdi, kako je naveo, "čistoća rata našeg naroda, rata naše vojske".

Ponovio je da je ponosan na borbu OVK.

"Mislim, ne mijenjam taj dio svog ponosnog života ni sa čim. Istorija OVK je priča o našem narodu i borbi za slobodu i nezavisnost", rekao je Veselji.

Veselji je prvobitno trebalo da bude saslušan 4. decembra, ali kako je saopšteno iz njegovog kabineta ispitivanje je iz tehničkih razloga odloženo za 10. decembar.

Za sada nije poznato u kom je svojstvu Veselji pozvan pred tužiocima Specijalnog suda, u svojstvu svjedoka ili osumnjičenog.

Do sada je pred tužilaštvom Specijalnog suda pozvano na razgovor oko 200 osoba, uključujući neke od bivših visokih ličnosti Oslobodilačke vojske Kosova koji su bili dio kosovske političke scene poslije rata.

Posljednji koji se pojavio pred specijalnim tužilaštvom je bivši pripadnik OVK, bivši gradonačelnik Mališeva i aktuelni vršilac dužnosti zamjenika ministra za dijasporu Isni Kiljaj.

Među onima koji su ispitivani ili dobili pozive za ispitivanje su i bivši Vrhovni komandanti OVK, Sulejman Seljimi i Bisljim Zurapi, bivši portparol OVK, Jakup Krasnići aktuelni premijer u ostavci Ramuš Haradinaj i komandanti operativnih zona OVK.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније