Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

13. 12. 2019. 18:38 >> 18:40
4

NOVA VLADA

Kurti i Mustafa postigli koalicioni sporazum

Lideri Pokreta Samoopredjeljenje Aljbin Kurti i Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa dogovorili su se večeras o detaljima koalicionog sporazuma za formiranje nove vlade Kosova.

Prema informacijama iz redova DSK-a riješena su sva sporna pitanja kao što je pitanje budućeg predsjednika Kosova nakon isteka mandata aktuelnog predsjednika Hašima Tačija i izvršena je raspodjela ministarstava pet prema pet.

Dogovoreno je da kandidat Srpske liste dobije Ministarstvo za povratak i zajednice, a ministar iz redova drugih manjinskih zajednica resor kulture.

Takođe je dogovoreno da Ministarstvo unutrašnjih poslova dobije DSK, a Ministarstvo spoljnih poslova Samoopredjeljenje.

Predsjednik Skupštine Kosova će, prema svemu sudeći, biti poslanica DSK-a Vljosa Osmani.

Sastanak dvojice lidera je još u toku i očekuje se da se oni nakon sastanka obrate medijima i daju više detalja tog sporazuma.

Dogovori o programu nove vlade Kosova traju još od 6. oktobra, kada su održani vanredni parlamentarni izbori i kada je Samoopredjeljenje osvojilo najviše glasova, a DSK osvojio drugo mjesto.

Kurti i Mustafa su kazali da su programi bili usaglašeni 100 odsto, ali da su bila ostala otvorena pitanja koja su vezana za konkretna kadrovska rješenja i raspodjele ministarstava.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније