Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

14. 12. 2019. 16:47   >>  16:46

IZBORI U HRVATSKOJ

Do ponoći izveštaji o finansiranju kampanja

Noćas do ponoći, unosom u sistem za kontrolu finansiranja, svi predsjednički kandidati u Hrvatskoj moraju Državnoj izbornoj komisiji da dostave prve izvještaje o finansiranju izborne kampanje.

U izveštaje moraju uključiti sve troškove koje su imali u pretkampanji ili u zvaničnoj kampanji.

Osim podataka o troškovima moraju dostaviti i one o primljenim donacijama, kao i o medijskom oglašavanju i popustima koje su pritom dobili, prenosi Hina.

Ukoliko to ne učine, prIJete im kazne od 2.000 do 20.000 kuna (oko 270 - 2.700 eUra).

Dostavljeni izvJeštaji biće objavljeni na internet stranici Komisije.

Prvi koji je podnio izvještaj je nezavisni kandidat Mislav Kolakušić, koji je prijavio da donacije nije dobio, te da je imao samo 12 kuna (1,6 eura) troškova.

Za konačan sud o finansijskom aspektu kampanje, treba sačekati do 21. januara, do kada će svih 11 predsedničkih kandidata morati da podnesu završni finansijski izveštaj.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније