Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 12. 2019. 22:25   >>  22:27 16

DODIK ODGOVORIO

"Komšić još nije izašao iz rata"

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ni Željko Komšić ni Šefik Džaferović, druga dva člana Predsjedništva, još nisu izašli iz rata ako je, kako kaže, suditi po retorici koju koriste govoreći o Srbiji i njenom rukovodstvu.

Dodik je stao u odbranu Srbije, čiji je ministar odbrane Aleksandar Vulin predstavio novu Strategiju odbrane i nacionalne bezbjednosti u kojoj je naglašeno da je "očuvanje entiteta Republika Srpska" vanjsko-politički prioritet te zemlje.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić smatra da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, u cilju očuvanja mira, obavezan da odmah suspenduje Strategiju, prije nego što bude kasno, podsjećajući da su u BiH još uvijek svježe rane od "posljednje srbijanske agresije i genocida koji je počinjen".

"Srbija je suverena, nezavisna i prijateljska država koja ima suvereno pravo da odlučuje o svim važnim pitanjima za srpski narod i srpsku državu i izuzetno smo im zahvalni što Republiku Srpsku gledaju kao prioritetno vanjskopolitičko pitanje", naglasio je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše reakcije Komšića i Džaferovića na tu Strategiju, Dodik je rekao da ne shvata šta je razlog histerije koja je došla iz Sarajeva, osim da se zadržava potreba pogoršavanja odnosa sa dva najvažnija susjeda - Srbijom i Hrvatskom.

"Istrajavajući na lažima o agresiji i genocidu, koji se nijesu dogodili i sa kojima Srbija nema veze i nakon 24 godine od završetka rata, akt je najdubljeg neprijateljstva i kako neko sa tom i takvom retorikom može držati lekciju o dizanju tenzija. Ne može država Srbija i njeno rukovdstvo služiti kao moneta za potkusurivanje u najnovijim međubošnjačkim političkim trvenjima, pa preporučujem i Komšiću i Džaferoviću da se uozbilje", poručio je Dodik.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније