Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

31. 12. 2019. 18:59   >>  18:54

NOVOGODIŠNJA PORUKA

Zaev najavio godinu za pamćenje

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, rekao je da će predstojeća 2020. biti "godina za pamćenje", jer će zemlja ući u NATO i nastaviti "snažno da kuca na vrata EU".

"Za pripadnike naše armije i sve naše građane, 2020. će biti godina za pamaćenje. Sjeverna Makdonija će i formalno postati članica NATO. Ništa nas neće zaustaviti i snažno ćemo kucati na vrata EU zato što imamo šta da kažemo. Budite ponosni na ova dostignuća", istakao je Zaev u novogodišnjem video obraćanju.

Premijer Sjeverne Makedonije je rekao da danas želi da svi zajedno sa njim obećaju da će u 2020. "još više razgorjeti plamen zajedništva i solidarnosti" i da će "njegovati ljubav i razumijevanje prema drugom".

"To su tako jednostavni, a tako veliki koraci. Hajde da produžimo da budemo primjer o kojem svi govore. Da sebi stalno čestitamo na tome što smo uspjeli da vratimo slobodu i demokratiju. Da se hrabrimo jer imamo ekonomiju koja plate vuče naprijed, kao nikada do sada. Jer je ekonomija iz minusa otišla u plus", rekao je on.

Zaev je istakao da treba da bude jasno da je "pred nama i obaveza za potpuno uspostalvjanje pravne države". "Nema odstupanja, nema šminke i brzih popravki, već samo temeljna reforma", istakao je premijer Sjeverne Makedonije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније