Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ RTS; Objavila: M.M ]

04. 01. 2020. 08:29 >> 14:10
16

ZAVRŠEN SASTANAK

Vučić i Irinej razgovarali o Crnoj Gori

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh Irinej sastali su se jutros u zgradi Patrijaršije kako bi razgovarali o situaciji u Crnoj Gori.

 

Sastanak je trajao oko pola sata i nije bilo izjava za medije, prenosi Tanjug.

Vučić je, po odlasku iz Patrijaršije, najavio da će se kasnije u toku dana obratiti javnosti. 

Razgovarali su o situaciji u Crnoj Gori i u ponedjeljak, kada su poručili da nakon izglasavanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti "stvari u Crnoj Gori treba smirivati".

Iako je Tanjugu u Vučićevom kabinetu potvrđeno da će on Badnji dan provesti sa vjernicima na sjeveru Crne Gore, Vučić je kazao da će tek donijeti konačnu odluku o tome.

U izjavi za TV Pink dodao je i da se začudio kada je vidio "koliko histeričnu kampanju vode brojni mediji protiv njegovog dolaska u Crnu Goru".

Danas sastanak amfilohija i Irineja

Patrijarh Irinej sastaće se danas u Beogradu i sa mitropolitom Amfilohijem i episkopima budimljansko-nikšićkim Joanikijem, zahumsko-hercegovarčkim i primorskim Dimitrijem.

Podsjetimo, Episkopski savjet je upozorio "da se unapred ograđuje od mogućih isceniranih incidenata oko Badnjeg dana i Božića".

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније