Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina; Objavila: M.M ]

05. 01. 2020. 10:51   >>  16:51 21

DAČIĆ

"Vučić je donio ispravnu odluku"

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, smatra da je srpski predsjednik Aleksandar Vučić donio ispravnu odluku da ne ode u Crnu Goru.

On je ocijenio da je od toga važnije to što je Vučić prenio zvaničan stav da Srbija čvrsto stoji u odbrani prava srpskog naroda.

"Imamo legitimno pravo i obavezu da brinemo o Srbima u Crnoj Gori", poručio je Dačić za RTS, ocjenjujući da je problem za crnogorsku vlast što bi Vučićeva posjeta dalje osnažila srpski narod u Crnoj Gori.

On smatra da su prisutni dvostruki aršini.

Istakao je da crnogorski režim optužuje Srbiju za velikosrpske ambicije, počev od 1918. pa nadalje, a da su ovog puta pokušali da kažu da Srbija izaziva krizu time što je navodno protiv nezavisnosti Crne Gore.

"Pozivam ih da prestanu sa tim izrazima koji ne odražavaju realnu situaciju. To su notorne neistine i laži. Godinama unazad niko nije ni riječ rekao protiv crnogorske nezavisnosti", kazao je Dačić.

Komentraišući navode crnogorskih zvaničnika da se Vučić miješa u unutrašnje stvari Crne Gore, Dačić je rekao da su se DPS i Crna Gora na najgrublji način mješali u unutrašnje stvari Srbije, svaki dan govoreći o nezavisnom Kosovu.

On je pozvao "crnogorski režim da razgovara sa svojim građanima o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti. Pozvao je Crnogorce koji žive u Srbiji, da se izjasne o tom pitanje, jer" onaj ko je sve što ima stekao u Srbiji ima obavezu da ne ćuti, a oni koji podržavaju crnogorski režim po pitanju borbe protiv srpskog naroda, mislim da je veliko pitanje da li i dalje treba da imaju srpsko državljanstvo," naveo je Dačić. 

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније