Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: RTS, Objavio: I. P. ]

15. 01. 2020. 09:38 >> 09:37
3

PRETEKAO SARAJEVO

Beograd među najzagađenijim gradovima svijeta

Prema podacima sajtova koji prate zagađenje vazduha na globalnom nivou, Beograd je jutros jedan od najzagađenijih gradova na svijetu.

Najnovniji podaci pokazuju da je indeks zagađenosti vazduha vrlo visok u Valjevu i Kosjeriću. Visoka zagađenost i u Pančevu, Smederevu, Boru i Nišu.

Podaci Agencije za zaštitu životne sredine Srbije pokazuju da je vazduh "jako zagađen" u Beogradu, Valjevu, Kosjeriću, Užicu, Nišu, Boru, Pančevu, Smederevu, Novom Sadu, javlja RTS.

Kategorija "jako zagađen" je, prema mjerenjima Agencije, najviši, peti stepen zagađenosti.

Da je vazduh u prijestonici Srbije loš, pokazuju i podaci portala waqi.com koji mjeri zagađenost na globalnom nivou, a isto važi i za Novi Sad, Niš, Valjevo i Kosjerić.

Prema podacima tog portala, vazduh u Valjevu i Kosjeriću je bio u "ljubičastoj zoni" (veoma nezdrav), dok su ranije tokom jutra Valjevci udisali vazduh koji je bio označen kao "opasan po zdravlje".

Jedan od sajtova koji takođe prati zagađenost na globalnom nivou Er vižual Beograd danas svrstava na listu najzagađenijih gradova svijeta. Prema podacima ovog portala, Beograd je najzagađeniji grad Evrope, a kvalitet se kvalifikuje kao nezdrav.

Povodom zagađenja vazduha u gradovima u Srbiji, Institut za javno zdravlje Srbije ranije je saopštio je da nema potrebe za panikom, ali ukazuje na značaj primjene mjera zaštite u uslovima zagađenja vazduha. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније