Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, objavila B.B. ]

04. 02. 2020. 13:21 >> 13:20

TUŽILAŠTVO SJEVERNE MAKEDONIJE

Podignuta optužnica zbog prijetnji Zaevu preko Fejsbuka

Tužilaštvo u Skoplju danas je podiglo optužnicu protiv jedne osobe koja je preko "Fejsbuka" pozivala na "fizičku likvidaciju" predsjednika vladajućeg SDSM Zoran Zaeva u vrijeme dok je bio premijer.

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštava, optuženi je u julu peošle godine preko svog fejsbuk profila objavio više pretnji da će napraviti krivično delo za koje je predvidjena zatvorska kazna od najmanje pet godina.

"Prijetnje su bile upućene predsjedniku Vlade Sjeverne Makedonije, pri čemu je u objavljenim komentarima optuženi pozivao na fizičku likvidaciju oštećenog i ugrozio njegovu sigurnost", navodi Osnovno javno tužilaštvo "Skoplje".

Prijetnje Zoranu Zaevu preko Fejsbuka upućene su 23. i 24. jula 2019, a optuženog, čiji identitet nije otkriven, skopsko tužilaštvo tereti za "produženo krivično djelo ugrožavanja sigurnosti".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније