Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, objavila B.B. ]

07. 02. 2020. 10:08   >>  10:07 6

VUČIĆ O IZJAVAMA KURTIJA

Najava o ukidanju taksi dobra, napravljena velika šteta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas da je najava premijera Kosova Aljbina Kurtija o ukidanju taksi na robu iz Srbije i BiH dobra, ali da ljudi potcjenjuju štetu koju je ta ekonomska mjera nanijela.

Vučić je za Radio-televiziju Srbije rekao da uvođenje reciprociteta prema Srbiji razumije, jer kako je naveo, Kurti mora nešto da ponudi svom narodu.

Upitan da li će se sastati sa Kurtijem nakon što je najavio da će Srbiju tužiti za genocid na Kosovu, Vučić je kazao da je Kurti predstavnik Albanaca.

"On je izbor Albanaca. Ko smo mi da kažemo ko su njihovi predstavnici. To njih tamo pitaju: 'Kako možete da se sastajete sa Srpskom listom koja je pod uticajem Vučića'", dodao je on.

Povodom navoda da će specijalni izaslanik Evropske unije u pregovorima Beograda i Prištine biti Miroslav Lajčak, Vučić je rekao da će - ko god bude imao tu ulogu, biti pod snažnim uticajem Njemačke.

"Lajčak je iskusan, veoma obrazovan i inteligentan čovjek sa izuzetnom saradnjom sa Berlinom", rekao je Vučić.

On je najavio da će se u narednih mjesec dana sastati sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Govoreći o ekonomiji Srbije, on je istako da je Srbija "zvijezda učenika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF)".

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније