Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

07. 02. 2020. 19:11 >> 19:08
24

LONČARU ŽAO, ALI...

"Srbija nije džak za udaranje"

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da mu je žao ako se neko osjetio uvrijeđen ili diskriminisan, poslije njegove izjave o Crnogorcima na rukovodećim mjestima u srpskom zdravstvu.

Iako tvrdi da mu nije bila namjera da vrijeđa, Lončar je poručio da svi treba da znaju da Srbija nije "džak za udaranje".

"Meni je stvarno žao ako se neko našao uvrijeđen ili diskriminisan. Svi znaju da ja nisam čovjek koji mrzi, ili koji bi, ne daj bože, nekog diskriminisao. To apsolutno ne stoji", rekao je Lončar srpskim novinarima, komentarišući reakcije izazvane njegovom ranijom izjavom, da u Srbiji ima Crnogoraca koji još srpski jezik nijesu naučili, te da se on trudi da ih u resoru zdravlja bude što manje, ili da ih ne bude.

Lončar je dodao da "živimo u vremenu kada je svaka izjava podložna manipulaciji, spinovanju, vađenju iz konteksta, te ponovio da on nikoga ne mrzi".

Srpski ministar je juče, gostujući na O2 televiziji, izjavio da "gleda da nema" Crnogoraca u njegovom resoru, a zatim apelovao na pripadnike crnogorske nacionalnosti u Srbiji da "nauče srpski".

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније