Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; ]

10. 02. 2020. 22:05   >>  22:11

BREGU

Zajednička rješenja za zajedničke izazove

Generalna sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu izjavila je danas u Ankari na sastanku s ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom da je pronalaženje zajedničkih rješenja za zajedničke izazove suština regionalne saradnje.

"RCC cijeni dugogodišnje zalaganje i posvećenost Turske regionalnoj saradnji, što će biti nastavljeno ovog ljeta kada Turska od Kosova preuzima predsjedavanje Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP)", rekla je Bregu, saopštio je RCC.

Bregu je kazala da će RCC tokom turskog predsjedavanja SEECP predstaviti viziju socio-ekonomskog razvoja regiona poslije 2020. godine, odnosno strategiju "Jugoistočna Evropa do 2030. godine", koja je trenutno u fazi izrade, navodi se u saopštenju.

Čavušoglu je rekao da će saradnja sa RCC-om na projektima regionalne saradnje u budućnosti biti intenzivnija, naročito tokom turskog predsjedavanja SEECP, i dodao, kako se navodi, da su za sam proces izuzetno važni sveobuhvatnost aktivnosti SEECP i njegova vidljivost.

Bregu se sastala sa Čavušogluom uoči njegove posjete Balkanu i obavijestila ga o predstojećim aktivnostima RCC-a i o budućim planovima usmjerenim na jačanje regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi.

Sastanak sa šefom turske diplomatije dio je redovnih političkih konsultacija koje Bregu obavlja u regionu s visokim zvaničnicima ekonomija koje učestvuju u Savjetu za regionalnu saradnju, navodi se u saopštenju.

Ona će se u Ankari sastati i sa predstavnicima Delegacije Evropske unije u Turskoj, s kojima će razgovarati o regionalnoj saradnji, proširenju EU, novoj metodologiji proširenja i o projektima i inicijativama Unije u regionu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније